Pompoentajine met kikkererwten

 

Een maaltijd met pure Marokkaanse smaken die zelfs de kinderen verrukkelijk zullen vinden. In de tajine zal dit gerecht helemaal traditioneel zijn maar het is ook heel goed te maken in een gewone stoofpan. Serveer met (volkoren) couscous of met Turks of (zelfgemaakt) plat brood waarmee je de saus lekker op kan dippen.

 

Pompoentajine met kikkererwten

 

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

 

Ingrediënten:

              • 1 (fles-)pompoen
              • 1,5 rode ui
              • 1 teen knoflook
              • 30 gram ongezouten roomboter
              • 4 el vloeibare ras el hanout van Verstegen
              • 3 el rozijnen
              • 250 ml kraanwater
              • 350 gram kikkererwten
              • 250 gram couscous
              • 1 el sesamzaad
              • 12 gram peterselie

Benodigdheden:

              • Tajine of braadpan

Bereiding:

              1. Halveer de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Schep regelmatig om. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze na 10 min. toe.
              2. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los met een vork en schep de rest van de boter erdoor.
              3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
              4. Snijd de blaadjes peterselie fijn. Breng de pompoentajine op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een schaal en bestrooi met het sesamzaad en de peterselie. Serveer met de couscous of brood.

Bron: Allerhande