Pompoen Gazpacho

 

Heerlijke frisse en makkelijk te maken gazpacho waar je lekker van afkoelt op een warme zomerdag. Maak deze koude soep als onderdeel van je tapastafel en je avond kan niet meer stuk!

 

 

Gazpacho

 

 

Voorgerecht
Voor 4 personen
20 minuten bereidingstijd

 

Ingrediënten:

          • 1 groentebouillon tablet
          • 500 ml water
          • 400 gram pompoenblokjes
          • 1 gele paprika
          • 2 tomaten
          • 1 ui
          • 1 teen knoflook
          • 3 el olijfolie extra vierge
          • 2 el rodewijn azijn
          • 3 ijsblokjes

Benodigdheden:

          • Blender of staafmixer

Bereiden:

          1. Breng de bouillontablet met het water aan de kook. Voeg de pompoenstukjes toe en kook in ca. 15 min. gaar. Giet de pompoen af en bewaar het kookvocht. Laat zowel het kookvocht als de pompoen afkoelen.
          2. Halveer ondertussen de gele paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes en meng met de paprika. Snipper de ui. Doe 2/3 van het tomaten-paprikamengsel in de blender. Doe 1 el ui samen met de pompoenstukjes, 100 ml van het kookvocht, de knoflook, olijfolie, azijn en ijsblokjes bij de groenten in de blender. Mix tot een gladde massa. Voeg eventueel extra kookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt.
          3. Verdeel over 4 glazen. Serveer de rest van de groente en uit er apart bij zodat iedereen zijn soepje kan garneren.

Bron: Allerhande