Mediterrane pasta met paprikasaus en olijven

 

Een heerlijk recept, boordevol heerlijke groenten, waarvan je niet eens echt door hebt dat je veganistisch aan het eten bent. Het kost even wat voorbereiding doordat je echt alles zelf maakt, maar dat is het zeker waard! Dit recept is uit de Vegabijbel van Isabel Boerdam maar heb ik ietwat aangepast naar onze eigen smaak.

Mediterrane tagliatelle met paprikasaus en olijven

Dit recept is voor 4 personen en kost ongeveer 3 kwartier om te maken.

Ingredi├źnten:

              • 300 gram tagliatelle
              • 5 paprika’s
              • 1 ui
              • 1 aubergine in kleine blokjes
              • 1 courgette in kleine blokjes
              • 200 gram tomaten in blokjes
              • 2 tl nootmuskaat
              • 1 tl gemalen korianderzaad
              • 1 tl gemberpoeder
              • 3 tl paprikapoeder
              • 100 gram olijven
              • olijfolie
              • zout en peper

Wat heb je nodig:

              • Oven
              • Keukenmachine
              • Bakpapier
              • Grote bakpan
              • Pan voor pasta

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Schep alle paprika’s in een grote kom en besprenkel deze met een scheutje olijfolie en de paprikapoeder. Schep de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze voor 20 minuten in de oven.

Snipper tegen het einde van de oventijd de ui fijn en fruit deze glazig in een grote pan met wat olie. Schep, wanneer deze klaar zijn, de paprika’s erbij en bak nog even door. Schep alles in de keukenmachine en maal het fijn tot een gladde saus. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en giet er wat olijfolie over om plakken te voorkomen.

Verhit wat nieuwe olie in de pan en bak hierin de aubergine en courgette voor ongeveer 8 minuten. Voeg de nootmuskaat, de korianderzaad en de gemberpoeder toe en roerbak dit 2 minuten mee.

Voeg de paprikasaus en de tomaten toe en warm alles rustig op. Breng het op smaak met zout en peper.

Voeg de tagliatelle toe aan de saus en meng het goed door. Verdeel het over de borden en serveer de olijven er apart bij.